Bauer v těsném finiši vybojoval stříbro

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer Zdroj: profimedia.cz

Český závodník v běhu na lyžích Lukáš Bauer doběhl poprvé v sezoně na stupních vítězů. V závodu na 15 km klasickou technikou v estonském Otepää skončil druhý. Lepší byl jen nedávný vítěz Tour de Ski Švýcar Dario Cologna. Nor Petter Northug v Otepää nestartoval.

Bauerovi se v Otepää daří. Vyhrál zde už třikrát, a to v letech 2008, 2009 a 2010. Druhý zde byl v roce 2006. I v letošním roce dokázal, že tato estonská trať mu sedí. a poprvé v sezoně se probojoval na stupně vítězů. Druhým místem se posunul na sedmou pozici v celkovém hodnocení světového poháru.

Suverénem závodu byl Cologna, který od začátku nedal svým soupeřům šanci. Do cíle nakonec doběhl s náskokem 24 vteřin. O druhé místo bojovali Bauer a Kanaďan Devon Kershaw. V dramatickém finiši byl nakonec o kousek lepší Bauer. Český závodník byl rychlejší o 1,2 sekunkdy. „Jediný rozdíl mezi námi byl v množství štěstí,“ citoval Bauera server iDnes. Český závodník rovněž přiznal, že byl překvapen, když se dozvěděl, jak rychle jeho kanadský soupeř běží.
Kvůli únavě Bauer vynechá následující závody světového poháru v Rybinsku.

Volno využije k odpočinku a poté se připojí ke zbytku národního týmu, se kterým se bude připravovat na domácí závod v Novém Městě na Moravě. Ten je na programu za 14 dní.