Bentley Bentayga First Edition: Specialita pro prvních 608 zákazníků

Bentley Bentayga First Edition

Bentley Bentayga First Edition

Bentley Bentayga First Edition
Bentley Bentayga First Edition
Bentley Bentayga First Edition
3
Fotogalerie
Bentley Bentayga First Edition poznáte především podle unikátních černo-stříbrných disků kol o velikosti 22 palců. Zákazníci dostanou kromě auta samotného také hodinky Breitling.

Automobilka Bentley představila na VIP akci v Sunset Marquis Hotel v Los Angeles Bentaygu v provedení First Edition. Prvních 608 zákazníků dostane tohle luxusní SUV s několika úpravami a jako bonus obdrží hodinky Breitling.

Bentley Bentayga First Edition poznáte především podle unikátních černo-stříbrných disků kol o velikosti 22 palců. Kromě toho nabídne tato edice také podsvětlené prahové lišty a paletu barev karoserie omezenou pouze na deset různých odstínů. Samozřejmě nejjistějším poznávacím znamením je britská vlaječka umístěná za předními koly, která je symbolem této úvodní edice.

Stejnou vlaječku najdeme i v interiéru, kterému vládne prvotřídní kůže, prošívaná sedadla s nápisem First Edition, kovové detaily a dřevěné obložení. Technickou stránku věci už známe. Pohon má na starost dvakrát přeplňovaný šestilitrový dvanáctiválec naladěný na 447 kW (608 k) a 900 Nm. S maximální rychlostí 301 km/h jde o nejrychlejší SUV na trhu.

Jak už bylo řečeno, First Edition je omezená na 608 zákazníků. Ti kromě auta samotného dostanou také hodinky Breitling, přičemž na výběr budou mít z trojice modelů. Konkrétně jde o Emergency, Cockpit B50 a Chronomat 38, vše v provedení Bentley Bentayga Edition. Pozdější zákazníci si budou moci tyto hodinky pořídit v rámci příslušenství.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz