Bentley Mulsanne v nové „řidičské“ sérii z dílen Mullineru

Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification

Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification Zdroj: Bentley

Bentley Mulsanne Mulliner Driving
Bentley Mulsanne Mulliner Driving
Bentley Mulsanne Mulliner Driving
Bentley Mulsanne Mulliner Driving
Bentley Mulsanne Mulliner Driving
7
Fotogalerie
Na loňském autosalonu v Ženevě Bentley představil svůj zcela nový sedan Mulsanne. Letos na stejném místě zazáří nová série s plným názvem Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification.

Jméno kdysi slavné britské karosárny Mulliner, jež se v poslední době objevovalo pouze v programu nadstandardních prvků nabízených pro vozy Bentley, se vrací v plném lesku na výsluní. Automobilka Bentley totiž pro nadcházející autosalon v Ženevě připravila premiéru speciální edice Mulliner Driving Specification odvozené z nového sedanu Bentley Mulsanne.

Podle tvrzení špiček značky Bentley, jež patří do impéria VW Group, je série Mulliner Driving Specification zaměřena na zákazníky, kteří hledají „sportovní vzhled, pocit a náturu“. Přesto nijak výraznou proměnu osobnosti nečekejte, neboť úprav je na autě až trestuhodně málo.

Bentley Mulsanne Mulliner DrivingBentley Mulsanne Mulliner Driving | Bentley

Kola dělají auto, to je známá věc, a na Mulsanne Mulliner Driving Specification se kromě nich zvenčí neudálo prakticky nic významného. Novinka disponuje robustními, jedenadvacetipalcovými litými ráfky obouvajícími nízkoprofilové pneumatiky o rozměru 265/40 ZR21. K mání budou v řadě druhů barevných odstínů (na snímcích vidíme povrch leštěný do vysokého lesku).

Ve spodní části předních blatníků najdeme zdobné chromované mřížky ventilačních otvorů s vylisovaným nápisem Mulliner, čímž soubor exteriérových úprav edice Mulliner Driving Specification prakticky končí. Více změn si všimneme v interiéru vozu směřovaném k ještě opulentnější dávce luxusu.

Bentley Mulsanne Mulliner DrivingBentley Mulsanne Mulliner Driving | BentleySérii Mulliner Driving Specification provází příkladná péče o detaily

Prostor pro posádku je do nejmenších detailů čalouněn pravou, kontrastním stehováním zdobenou kůží špičkové kvality, jež na středech sedadel a dveřních obkladů nese prošívaný „diamantový“ vzor. Boční prahy jsou zdobeny plaketami s nápisy „Handcrafted by Bentley Mulliner, England“ a pedály jsou vyrobeny z odvrtávaného hliníku.

Bentley Mulsanne Mulliner DrivingBentley Mulsanne Mulliner Driving | BentleyStředová loketní opěra ukrývá chladničku na dvě lahve sektu

A nyní ke slibovaným „sportovním“ genům. Ty jsou na palubě vozu zastoupeny prakticky pouze přeprogramovaným elektronickým řízením adaptivního pérování, řízení, stabilizace a dalších soustav sdružených v rámci systému Drive Dynamics Control. Ten dostal nový jízdní režim Sport, který vozu údajně zajistí „lepší stabilitu a ovladatelnost a přesnější řízení, aniž by tím utrpěla úroveň jízdního komfortu“.

Pod kapotou se nic nezměnilo, novinka zůstává poháněna vidlicovým osmiválcem s tradičním objemem 6,75 l, přeplňováním dvojicí turbodmychadel a výkonem 512 koní (377 kW), který Bentley Mulsanne rozjede až na 296 km/h, přičemž zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 5,1 s.

Spolu s edicí Mulsanne Mulliner Driving Specification značka Bentley v Ženevě představí také několik novinek pro výchozí řadu Mulsanne. Patří mezi ně například speciální, elektricky ovládaná chladnička na šampaňské ukrytá ve středové konzoli mezi zadními sedadly a doplněná ručně vyráběnými křišťálovými skleničkami nebo rozměrné skleněné střešní okno nad předními sedadly.