Bentley představuje nejostřejší auto ve své historii

Bentley Continental GT3-R

Bentley Continental GT3-R Zdroj: Bentley

Nedávno se automobilka Bentley vrátila na okruhy se speciálem Continental GT3, dnes se představuje sériový vůz odvozený od tohoto speciálu. Asi proto nepřekvapí, že jde o to vůbec nejrychlejší, co kdy Bentley za svou historii zákazníkům nabídlo.

Bentley Continental GT3-R, jak se tato novinka jmenuje, má pod kapotou dvakrát přeplňovaný osmiválec, který díky sérii úprav nabídne 580 koní při 6000 ot./min a 700 Nm dostupných od 1700 ot./min. Motor spolupracuje s osmistupňovým automatem ZF a vylepšeným pohonem všech kol. Ten umí vektorovat točivý moment mezi kola zadní nápravy. Jaký konkrétní systém k tomu používá, to automobilka neupřesnila.

Bentley Continental GT3-RBentley Continental GT3-R | Bentley

Zrychlení z nuly na stovku proběhne za 3,8 s, maximální rychlost činí 273 km/h. Patřičné péče se dočkal rovněž podvozek, který je samozřejmě tužší, auto stojí na 21“

Bentley Continental GT3-RBentley Continental GT3-R | Bentley

Interiér ve velkém kombinuje karbon, Alcantaru a prvotřídní kůži. Vše se vyrábí, jak je u Bentley zvykem, ručně. Případní zájemci by neměli otálet. Automobilka aktuálně už objednávky přijímá, celkem vznikne 300 exemplářů. První zákazníci dostanou svůj vůz koncem roku.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz