Blíží se turnaj v puzzle

Nadšenci do puzzle a deskových her se zítra sejdou v pavilonu Domů dětí a mládeže (DDM) v Purkyňově ulici v Mladé Boleslavi.

Od deseti hodin dopoledne do sedmi hodin večer se tam koná krajské kolo mistrovství republiky ve skládání puzzle a deskových hrách. Minulý rok Boleslav bodovala.
„Pavel Řezáč, který chodí k nám do koužku, se stal mistrem republiky,“ říká Alena Holíková z DDM Mladá Boleslav. Letos Pavla k účasti narozdíl od loňského roku přemlouvat nemuseli.
„Vítězství ale nečekám,“ říká Pavel Řezáč. Přesto prý trénoval.
Letos se hraje Pentago podobné piškvorkám a Ubongo, u kterého záleží na rychlosti a prostorové představivosti. Nejlepší dva hráči do patnácti a nad patnáct let postoupí do listopadového celostátního kola. Ve skládání puzzle je navíc kategorie do deseti let a týmová soutěž.
Deskové hry získají vždy tři nejlepší, může je ale dostat také DDM. „Musíme mít ale dost účastníků,“ říká Holíková. Děti a mladí lidé pak mohou v DDM hry na stůl rozložit kdykoliv. Často prý za tím účelem přichází partičky kamarádů.
Loni byla soutěž v Boleslavi poprvé, účastníků přišlo několik desítek. Žáci a studenti se mohou hlásit už nyní či až na místě. V DDM také mohou trénovat či si předem nechat změřit, za jakou dobu složí puzzle, aby zítra nemuseli dlouho čekat.