Bohemia chystá zábavu pro všechny

Letošní Rally Bohemia nebude patřit jen milovníkům automobilových závodů.

Sto patnáct posádek vyrazí na trať 37. ročníku Rallye Bohemia, který začíná v pátek 2. července.
Startovní číslo jedna poveze na své Fiestě S2000 úřadující mistr světa v juniorské kategorii JWRC a držitel nejvyšší mezinárodní priority FIA Martin Prokop, hned za ním se za obhajobou loňského vítězství vydá průběžný vedoucí jezdec seriálu IRC a držitel priority FIA B Fin Juho Hänninen na tovární Fabii Super 2000. Závod doprovází řada akcí, které mají zaujmout nejen automobilové fandy.
Již dnes odstartuje na Městském stadionu v Mladé Boleslavi v poledne doprovodný program. „Chceme, aby si na své přišli všichni. Děti i dospělí,“ říká tajemník organizačního výboru Rally Bohemia Daniel Porazil. Například pětačtyřicet minut po poledni se uskuteční autogramiáda cyklisty Josefa Zimovčáka, který zdolal Tour de France na vysokém kole.
Během celého odpoledne budou pro děti připravené soutěže, vystupovat bude regionální kapela Seven a po půl osmé večer zazpívá se svou kapelou Ewa Farna.
Samotný závod odstartuje v pátek v Sosnové u České Lípy, kde od sedmnácti hodin jede speciální rychlostní zkouška. V sobotu a v neděli budou rychlostní zkoušky na Mladoboleslavsku a přímo ve městě. „V sobotu okolo páté hodiny odpoledne se pojede například Staroměstská rychlostní zkouška,“ podotýká Porazil.

Uzavírky ve městě V sobotu mezi 15. a 23. hodinou nebudou průjezdné ulice Železná, Ve Skalici, Pražská, Na Šafranici, Štyrsova, Pod Borkem, Vinecká, Bezděčínská, Regnerova, Kominické schody, náměstí Na Kozině, Viničná a k ní přiléhající parkoviště u zimního stadionu.