Bratři v triku humanity jedou na kole od severu k jihu Ameriky

Nathan Berg

Nathan Berg Zdroj: Berg brothers

Sportovní cíl se často pojí ještě s cílem bohulibým, kdy je třeba zviditelnit dobrou věc. A tak trojice bratrů ze Severní Dakoty cestuje na kolech z Aljašky do Patagonie v Jižní Americe, protože chtějí prostřednictvím svého blogu shromáždit 60 tisíc dolarů pro iniciativu Habitat for Humanity na výstavbu domu pro lidi v nouzi.

Bratři Izajáš (22), Nathan (24) a David (19) Bergové vyrazili 11. srpna z Anchorage na Aljašce na cestu dlouhou přes 20 tisíc mil (více než 32 tisíc kilometrů). Denně ujedou v sedle bicyklu kolem sta kilometrů, nyní se nacházejí v Los Angeles. Svého cíle by měli dosáhnout v květnu příštího roku.

Bratři věří, že do nejjižnější části Argentiny dojedou, a pokud by se jim to z nějakého důvodu nepodařilo, pokusí se o to znovu. Rodiče se ani přes relativně nízký věk bratrů o své dobrodružné syny nebojí. „Vedou si dobře, zvládnou to,“ řekl jejich otec Jim Berg. Dva mladší bratry chválí i nejstarší Nathan: „Všichni jsem dospělí a Izaiáš s Davidem jsou dospělejší, než kolik jim je let.“

Sourozenci na kolech, které si sami sestavili, zamíří z Los Angeles do Mexika. Vánoce chtějí strávit v turisticky exponovaném La Pazu v jižním cípu kalifornského poloostrova.

Izaiáš, David a Nathan BergovéIzaiáš, David a Nathan BergovéIzaiáš, David a Nathan Bergové (zleva)