Bytový projekt Zåhrada v Lysé nad Labem bude dokončen v příštím roce

Společnost MS development vybrala pro první etapu projektu Zåhrada v Lysé nad Labem generálního dodavatele, kterým se stala společnost Subterra. Ta zahájila výstavbu dvou bytových domů Jasmín a Modřín s celkem 37 byty, kavárnou a prostory pro podnikání. Dokončení první etapy nízkoenergetického projektu Zåhrada, který je charakteristický promyšleným konceptem sousedského bydlení a propojením se širokou škálou služeb pro majitele bytů, je plánováno na léto příštího roku, informoval developer.

„Po přerušení stavby v zimních měsících jsme navázali na podzimní přípravné zemní práce. Generální dodavatel v současné době pracuje na základech obou bytových domů,“ říká ředitel MS development Michal Šourek. Zájemci se mohou přijít podívat při dnech otevřených dveří od 21. do 23. června 2012 na místo výstavby a do informační kavárny Café Mlýnek, Kromě atraktivního konceptu celého projektu jsou pro první zájemce připraveny ceny bytů již od 28 000 Kč za čtvereční metr včetně DPH. „Pokud si v Zåhradě vyberou byt a do 23. června podepíšou rezervační smlouvu, proplatíme jim náklady na jejich letošní dovolenou až do výše 50 000 Kč,“ láká Šourek.

První etapa projektu Zåhrada pochází z dílny studia Podlipný Sladký architekti. Na celém projektu se podílejí čtyři architektonické ateliéry. Prvních 37 bytů bude realizováno v dispozicích 2+kk až 4+kk. V projektu je rovněž počítáno se sklepy, sklady a například i s boxy na úschovu kol. Každý z bytů bude mít terasu, předzahrádku nebo balkon. Všechny domy budou obklopeny rozlehlým zeleným parterem o rozloze téměř 14 000 čtverečních metrů s altány, vodními plochami a dětskými hřišti. Obyvatele nebudou rušit parkující auta, v podzemních garážích vznikne v rámci projektu jako celku dohromady 350 parkovacích míst. Komfortní bydlení má zajistit intranetová síť napojená na Centrum služeb, které je připravené zařídit pro své obyvatele umytí auta, hlídání dětí, ustájení koně či podání informací o obsazenosti bazénu.

Výstavba projektu Zåhrada je rozdělena do několika etap, při kterých vznikne celkem 13 domů s 257 byty a Pasáž Zåhrada s obchody, poštou, restauracemi, bazénem či ordinacemi lékařů. Na návrhu projektu se podílely čtyři architektonické ateliéry. Vedle ateliéru Podlipný Sladký architekti, který je autorem domů Jasmín, Modřín a Jasany, také MS architekti, Jiran Kohout architekti a Projektil architekti. Všechny bytové domy budou mít průkaz energetické náročnosti třídy A a budou tak šetrné k životnímu prostředí.

MS development s.r.o. je součástí MSG holding a.s. – skupiny sdružující kromě developerské sekce rovněž architektonické studio MS architekti. Společnost byla založena před necelými 20 lety. Za dobu existence realizovala řadu komerčních nemovitostí i rezidenčních projektů, věnuje se i revitalizacím a regeneracím, jako například Agora Flora - revitalizace areálu bývalého elektrotechnického závodu Duda na Vinohradech.