„Cábelíci“ mají první bod ve třetí lize

Pořádná dávka štěstí pomohla „Cábelíkům“ k prvnímu bodu v aktuální sezoně České fotbalové ligy.

Druhé kolo třetí nejvyšší soutěže hráli fotbalisté Králova Dvora v Plzni.
Po prvním prohraném utkání s Mladou Boleslaví byl trenér Miloslav Kučera poněkud v rozpacích z herního projevu svého mužstva. Po nedělním druhém kole už byl spokojenější. Na hřišti plzeňského celku se totiž podle něj jeho svěřenci ukázali v daleko lepším světle než na domácím trávníku.
„Ve druhé půli začala naše hra konečně dostávat smysl. Nemůžeme se ale ničemu moc divit. Z našeho loňského mančaftu nezůstal prakticky kámen na kameni, nemůžeme tudíž čekat, že zválcujeme každého, na koho narazíme,“ řekl Kučera po plzeňské remíze.
Přitom ke druhé porážce v prvních dvou kolech soutěže chybělo „Cábelíkům“ jen málo. Domácí David Vaněček totiž tři minuty před koncem utkání neproměnil za stavu 1:1 penaltu nevídaným způsobem. Atmosféru nad Viktorií „rozsvítil“ kopem vysoko nad branku Králova Dvora. Stejný hráč navíc už po dvanácti minutách utkání trefil břevno branky Ladislava Čaby. Možnost pokutového kopu měli také Královodvorští. Jan Kyklhorn jej však krátce po přestávce proměnil. Do konce zápasu už se pak skóre nezměnilo a „Cábelíci“ si tak mohli do tabulky letošního ročníku třetí ligy připsat první bod. V příštím kole nastoupí Králův Dvůr doma proti Českým Budějovicím. Duel začíná v neděli v pět hodin odpoledne.