Cadillac CTS-V obdrží pěkných tisíc koní. 400 km/h bude v ohrožení

Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V je zatraceně rychlý sedan. Aby také ne, o pohon se stará kompresorem přeplňovaný osmiválec naladěný na 477 kW (649 k). Jenže u Hennessey jsou toho názoru, že by si tento vůz zasloužil ještě více. A tak se dali do práce. Výsledek by měl mít tisíc koní.

Motor bude samozřejmě kompletně přepracován. Auto dostane nové písty, nové vačkové hřídele, jiný klikový hřídel, vstřiky, elektroniku, jiný výfuk a především přepracovaný systém sání. Na místo původního kompresoru se nastěhují hned dvě turbodmychadla. Sečteno a podtrženo, tohle všechno má vyprodukovat přesně 746 kW (1013 k).

Na údaje týkající se dynamiky si musíme ještě počkat, ale sám prezident Hennessey Performance se nechal slyšte, že tento sedan bude schopný atakovat 240 mil za hodinu. To je v přepočtu 386 km/h. Aby takovou rychlost auto ustálo, dostane logicky i jiný podvozek, aerodynamické úpravy a karbon-keramické brzdy. Dohromady vznikne série omezená na 24 kusů.

Cadillac CTS-VCadillac CTS-V

Jestli se na vás nedostane, nemusíte házet „miliony do žita“. Hennessey má ještě v plánu slabší úpravy, které zvednou výkon Cadillacu CTS-V na nějakých 800 koní.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz