Centrum Černý Most získalo certifikát BREEAM, otevře na jaře 2013

Centrum Černý Most získalo jako první budova v Praze certifikaci BREEAM s hodnocením „very good” v kategorii „retail“. Otevření nového centra se plánuje na jaro 2013, svým zákazníkům nabídne na ploše přes 82 000 čtverečních metrů více než 160 obchodních jednotek. Oznámila to developerská společnost Unibail-Rodamco.

„Důraz na ochranu životního prostředí je jedním z nejdůležitějších závazků naší společnosti, který se odráží v celém projektu výstavby nového Centra Černý Most. Zvolili jsme nejmodernější materiály a stavební technologie v souladu s naší politikou minimálního dopadu na životní prostředí nejen při výstavbě, ale také při provozu našich nákupních center. Velké poděkování patří také společnostem Benoy a Helica, které s námi spolupracují na architektuře a designu projektu,” říká výkonný ředitel Unibail-Rodamco pro střední Evropu Arnaud Burlin.

Důraz společnosti Unibail-Rodamco na ekologii potvrzují také další aktivity. Centrum Černý Most a Centrum Chodov byly prvními nákupními centry, která na svých parkovištích nabídla dobíjecí stanice pro elektromobily, elektroskútry nebo elektrokola. Pro podporu včelařství v Praze byly na střechu Centra Chodov nedávno instalovány tři včelí úly.

Společnost Unibail-Rodamco působí ve 12 zemích Evropské unie a hodnota portfolia skupiny k 31. prosinci 2011 byla oceněna na 25,9 miliardy eur. Skupina je investorem, developerem a zároveň i provozovatelem svých aktivit. Zaměstnává 1500 lidí v nákupních centrech v evropských metropolích a v kongresových, výstavních a kancelářských prostorách v oblasti Paříže.