Česká televize natočí vlastní verzi kultovního Kanclu

Šéfa firmy obchodující s papírem bude hrát Václav Kopta

Šéfa firmy obchodující s papírem bude hrát Václav Kopta Zdroj: CTK

Česká televize natočí vlastní verzi kultovního seriálu Office, v Česku známého pod názvem Kancl. Práva na sitcom, který bude nově vyprávět o kancelářském životě jedné brněnské firmy, získala od společnosti BBC. Prvních šest dílů začátkem roku natočí režisér Milan Šteindler, oznámila dnes Česká televize.

Seriál vychází ze světoznámého televizního díla scenáristů Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta The Office z roku 2001. Podle ČT půjde o fiktivní dokument, který popisuje kancelářský život v brněnské firmě obchodující s papírem. Ústřední postavu popisuje jako neškodně sebestředného a k jakýmkoliv citům ignorantského šéfa, který se „pod rouškou péče o své podřízené snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti“. V sérii jej ztvární herec Václav Kopta.

„Jsem velmi polichocen a nadšen tím, že vznikne nová verze The Office,“ uvedl podle ČT herec a spoluautor formátu Ricky Gervais. „Praha byla prvním místem na světě, kde vznikla pódiová verze, a já jsem rád, že se nyní chystá i televizní adaptace. Můžete začít vymýšlet vtipy o Gervaisovi a dalším tučném šeku,“ dodal představitel hlavní postavy v první sérii Office.

Václav Kopta coby ústřední postava KancluVáclav Kopta coby ústřední postava Kanclu | CTKVáclav Kopta coby ústřední postava Kanclu

„Kancl přináší naprosto unikátní humor, který vychází z trapných, většině lidí však důvěrně známých situací,“ poznamenal kreativní producent David Ziegelbauer. „Ke scénářům jsme přistupovali s velkým respektem. Přepracovali jsme je tak, aby neztratili genialitu originálu, a přitom je ušili na míru českému divákovi. Pevně věřím, že přineseme na české obrazovky zábavný formát, který v domácí televizní produkci nemá obdoby,“ dodal producent.

The Office odvysílala BBC ve Velké Británii poprvé v roce 2001. Stal se národním a poté také celosvětovým hitem. Licenci později koupily televize v několika zemích. Nejúspěšnější je americká adaptace, které stanice NBC od roku 2005 vyrobila 201 epizod.