Český Microsoft bude mít nového šéfa. Pobočku povede Urbánek z T-Mobile

Rudolf Urbánek

Rudolf Urbánek Zdroj: Microsoft Česká republika a Slovensko

Česká a slovenská pobočka společnosti Microsoft bude mít od začátku letošního března nového generálního ředitele. Po téměř pěti letech vystřídá osmatřicetiletý Rudolf Urbánek dosavadní šéfku Biljanu Weberovou.

 

Urbánek přešel do Microsoftu po šestnácti letech ve společnostech T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. V posledních letech zodpovídal jako výkonný ředitel segmentu podnikových zákazníků pro český a slovenský trh za veškerou obchodní strategii v obou zemích od vedení přímých i nepřímých prodejních kanálů přes marketing, vývoj nových produktů, plánování a analýzy po řízení vztahů se zákazníky, zákaznické služby a ICT dodávky.

Během svého působení v T-Mobile měl Urbánek příležitost podílet se na řadě zásadních změn souvisejících jak s vývojem telekomunikačního trhu, tak s transformací společnosti. Zodpovídal například za obchodní integraci společností T-Mobile, GTS a T-Systems.

„Inovace a transformace jsou agendy, které mě provázejí celou mou kariéru. V posledních letech jsem podporoval probíhající digitální transformaci služeb T-Mobile, zejména infrastrukturní projekty využívající cloud a velká data. Věřím, že největší potenciál nových technologií je teprve před námi,“ uvedl Urbánek.

Biljana Weberová byla v čele českého Microsoftu od července 2013, v létě 2016 řídila spojení české a slovenské pobočky. Od 1. dubna 2018 přebírá vedení segmentu podnikových aplikací pro západní Evropu.