Češky v Memphisu vyhrály, Štěpánek byl čtvrtý

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek Zdroj: ctk

Tenisový turnaj v Memphisu se vydařil českým tenistům. Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká vyhrály čtyřhru, mezi muži postoupil Radek Štěpánek do semifinále.

Hlaváčková s Hradeckou, které loni vyhrály čtyřhru na French Open, v Memphisu potvrdily pozici nejvýše nasazeného páru. Neztratily ani set a vybojovaly již druhé letošní turnajové vítězství. Poprvé vyhrály v lednu v Aucklandu. Titul z Memphisu je již jejich sedmý společný. Celkem v kariéře vyhrála Hlaváčková 10 turnajů ve čtyřhře, Hradecká má o tři triumfy více. Český pár v letošní sezoně zatím prohrál jediný zápas. Hlaváčková s Hradeckou se nyní budou připravovat na prestižní turnaj v Indian Wells.

V Memphisu se dařilo i Štěpánkovi; postoupil do semifinále, v němž nestačil na Rakušana Jürgena Melzera. Pohrál především kvůli vlastním chybám. „Věnoval jsem mu příliš mnoho snadných míčů, což na konci utkání udělalo rozdíl,“ uvedl Štěpánek pro ČTK. V jednom gamu dokonce udělal čtyři dvojchyby. „Dal jsem mu dodatečný vánoční dárek,“ dodal český daviscupový reprezentant.