Chevrolet Sonic RS: ostré Aveo se představí v Detroitu

Chevrolet Sonic RS

Chevrolet Sonic RS Zdroj: Autorevue.cz

Chevrolet Aveo aktuální generace se jednoznačně povedl. Za zajímavé peníze nabídne spoustu výbavy a pro určitou skupinu zákazníků také atraktivní vzhled. Jednou z nevýhod ale donedávna byla nabídka motorizací čítající pouze atmosférické benzinové jednotky o objemu 1,2 l, 1,4 l a 1,6 l. Žádný diesel, žádná silnější přeplňovaná varianta.

Dieselový motor 1.3D (56kW) se začal prodávat v kombinaci s Aveem na podzim a teď to vypadá, že bychom se časem mohli dočkat také ostřejší verze osazené jednotkou 1.4 Turbo nabízející maximální výkon 140 koní a 200 Nm. Právě tohle provedení bude představeno na autosalonu v Detroitu jako Sonic RS.

Kromě základních údajů o motoru tisková zpráva nesděluje na téma dynamiky jízdy nic bližšího. Za to ovšem slibuje upravený podvozek, který bude nižší a tužší. Standardem jsou sedmnáctipalcová pětipaprsková litá kola a na výběr je šestistupňový manuál nebo šestistupňový automat. Interiér dostal přední sportovní sedačky, nový volant, hliníkové pedály, přepracovanou grafiku přístrojového štítu a samozřejmě nesmí chybět ani písmenka „RS“.

Chevrolet Sonic RSChevrolet Sonic RS|Autorevue.cz

Na samotné karoserii taktéž najdeme nějaká vylepšení, ale jde pouze o drobnosti, protože už sériové Aveo/Sonic vypadá samo o sobě dost agresivně. Designéři pouze přidali jinou masku chladiče, zadní spoiler, chromovanou koncovku výfuku a mlhovky. Sonic RS bude k dostání pouze v kombinaci s pětidveřovou karoserií.

Sonic RS vstoupí koncem roku 2012 na americký trh. Zda se stejný vůz objeví také v Evropě jako ostré Aveo, to zatím není jisté.

Chevrolet Sonic RSChevrolet Sonic RS|Autorevue.cz