Chraňte přírodu, ať máte kde dobíjet energii

Zdroj: Pražská energetika

Také máte to své místečko, kde se jen na chvilku zastavíte, koukáte do korun stromů a je vám dobře? Ať už je to na hrázi rybníka, na cestičce v lese, anebo během výšlapu na oblíbenou rozhlednu, každý máme své tajné útočiště, kam nás to táhne, když potřebujeme hodit starosti všedního dne za hlavu.

Teď máte příležitost to tomu svému hezkému místečku nějakým způsobem vrátit, aby zůstalo takové, jaké ho máte rádi. Pokud jste nyní zbystřili, tak právě vám je určena nabídka od Pražské energetiky, která už pátým rokem dodává 100% zelenou energii do vašich domovů.

Zelená energie od PRE je vyráběna z obnovitelných zdrojů a navíc pochází odsud, z České republiky. Ano, PRE nic nedováží, ale získává elektřinu z lokálních zdrojů. Jedná se především o místní bioplynové stanice a vodní elektrárny.

Co pro vás znamená, pokud přejdete na PREekoproud? A jak to funguje?

Ačkoliv není technicky možné zajistit, aby fyzicky spotřebovaná elektřina ve vaší domácnosti pocházela z obnovitelných zdrojů, ekonomicky to možné je! Jinými slovy, vaše zásuvky nelze připojit tak, aby do nich „natekla“ elektřina například pouze z vodní elektrárny, ale protože PRE nakupuje vždy v množství bezpečně pokrývajícím spotřebu jejích zákazníků, vaše domácnost může být opravdu 100% energeticky zelená. Kolik energie totiž vaše domácnost spotřebuje, tolik PRE nakoupí výhradně od českých dodavatelů.

Pražská energetika

Zelená domácnost zní skvěle, že?

Ale jak tím opravdu pomáháte přírodě? Při výrobě elektřiny, která nepochází z obnovitelných zdrojů (například uhelné elektrárny), uniká do ovzduší obrovské množství CO2 a dalších zplodin. Pokud se ovšem rozhodnete přejít na PREekoproud, vaše domácnost tyto zplodiny do ovzduší vypouštět nebude a naše příroda jich zůstane ušetřena. PRE pro vás také připravila na stránce www.pre.cz/preekoproud speciální kalkulačku, která vám řekne, jak bude vaše domácnost vůči životnímu prostředí šetrná.

 A jak na PREekoproud přejdete?

Úplně snadno. Sjednat si ho můžete telefonicky na bezplatné lince 800 550 055, osobně v zákaznických centrech PRE nebo jednoduše online na www.pre.cz. Počet zákazníků spokojených s odběrem PREekoproudu stále roste. Tak se přidejte do řad milovníků přírody a přejděte na něj také.