Chtěli byste Simpsonovy nonstop? Do roka to prý nebude problém

Homer Simpson v jaderné elektrárně ve Springfieldu

Homer Simpson v jaderné elektrárně ve Springfieldu Zdroj: islandbreath.blogspot.com

(VIDEO) Fanoušci kresleného seriálu Simpsonovi se možná dočkají toho, že budou moci v televizi sledovat příhody Barta, Homera, Marge, Lisy a Maggie Simpsonových nonstop. Vedení americké televizní stanice Fox, která jej v USA vysílá, totiž uvažuje o tom, že spustí digitální kanál, jenž bude 24 hodin denně uvádět pouze epizody tohoto seriálu. Informuje o tom britský deník The Daily Telegraph.

Seriál Simpsonovi, který se v USA začal pravidelně vysílat v roce 1989, už má bezmála 500 epizod. Je nejdéle běžícím sitcomem i nejdelším animovaným seriálem v historii amerického televizního vysílání, připomíná The Daily Telegraph.

Provozní ředitel mediální společnosti News Corporation Chase Carey mluvil o možnosti spuštění kanálu zasvěceného pouze „žluté rodince“ na podnikatelské konferenci v New Yorku. Podle něj ale kvůli stávajícím smlouvám nezačne vysílat dříve než za rok.

Připomeňte si nejlepší „hlášky“ ze seriálu Simpsonovi

Seriál z dílny Matta Groeninga má velkou fanouškovskou základnu po celém světě. Na kontě má již 27 televizních cen Emmy. Celovečerní film Simpsonovi, který byl uveden do kin v roce 2007, vydělal více než 500 milionů dolarů.

Kreslená parodie amerického rodinného života se odehrává v městečku Springfield. Často se v něm objevují narážky na současné události a v epizodních rolích vystupují i různé celebrity.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.