Chystá se festival pro milovníky whisky v Praze

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Martin via Flickr.com (CC BY 2.0)

Typické vůně a chutě Skotska ovládnou ve dnech 26. - 27. září 2014 Novoměstskou radnici v Praze. Koná se zde druhý ročník festivalu Whisky Live! Prague, který návštěvníkům představí ušlechtilé skotské whisky a bourbony ze špičkových destilerek jako Kilchoman, Kavalan, Mavela nebo Lost Destillery.

Do tajů whisky uvede zájemce autor Whisky Bible, Jim Murray. Řada z jím hodnocených 4500 whisek bude na festivalu k ochutnání a ke koupi.

Nejen whiskou bude živ návštěvník festivalu: unikátní příležitostí bude ochutnání piva Innis & Gunn ze skotského hlavního města Edinburghu, jehož pivovar ho nechává ležet v dubových sudech, v nichž zrála whisky. Ta je součástí míchaných koktejlů z pražského Bugsy´s Baru, každý na jiné bázi: sladové skotské, bourbon whiskey, japonské, irské. Například koktejl Whiskey Butter Sour je součástí nového menu, připravený k 20. výročí jeho existence.

K whisky patří také doutníky, voňavé tabáky a dýmky, skotská hudba a všeliké pochutiny. V ceně vstupenky je originální sklenka na whisky Glencairn a festivalová brožurka na psaní degustačních poznámek.

Další info na Whisky Live! Prague.cz