Cíl růžových: druhá liga do čtyř let

Futsalové Malibu vstoupilo do druhé sezony v divizi.

Z ekonomických důvodů ukončil svou druholigovou činnost Futsalový klub Mladá Boleslav. Proto hraje ze všech mužstev na Mladoboleslavsku nejvýše tým FC Malibu. Druhým rokem působí v divizi, třetí nejkvalitnější soutěži v Česku.

Konec spolupráce

„Konec FK Mladá Boleslav ve druhé lize nás vůbec netěší, protože jsme s ním výborně spolupracovali. Některé naše hráče jsme k nim posílali získávat druholigové zkušenosti, oni nám zase dávali hráče na rozehrání,“ říkal trenér Jaroslav Bílek na předsezonní tiskové konferenci.
Ani pro Malibu není shánění peněz na působení v soutěži snadné. Jeho rozpočet se pohybuje kolem sta tisíc korun.
„Vybíráme členské příspěvky a také máme čtyři větší partnery. Bez nich by to jednoznačně nešlo,“ zdůrazňoval Bílek.
Před novou sezonou mužstvo výrazně posílilo. Přišel brankář David Pára, který v Malibu už v minulosti působil, a také ostrostřelec Miroslav Leskovjan. Ze zaniklého Futsalového klubu Mladá Boleslav tým získal Rudolfa Kohnhäusera, bývalého prvoligového hráče, a talentovaného Jana Kvapila.
Futsal často hrají fotbalisté jako doplňkový sport, přestože to jejich trenéři z velké kopané neradi vidí. „Podle mě není žádný lepší sport na zimu. Hráči získají dynamiku, naučí se hrát jeden na jednoho. Je nesmysl vymlouvat se na to, že se hráč zraní,“ rezolutně odmítl kritiku Bílek.

Malibu a růžová

S týmem Malibu mají mnozí lidé spojenou růžovou barvu. Ta dominuje dresům. „Byť nejsme nijak odlišně sexuálně orientovaní, ladíme vše do růžova. Má to nespornou výhodu. Nemusíme vozit dvě sady dresů, protože nikdo jiný v růžových dresech nehraje,“ řekl s úsměvem Bílek.
A jaké jsou cíle pro novou sezonu? „V divizi máme o co hrát. Letos bychom rádi skončili do třetího místa. Do čtyř let bychom si chtěli zahrát druhou ligu, což by znamenalo zdvojnásobení rozpočtu,“ dodal Jaroslav Bílek.
K ambiciózní metě futsalisté Malibu nevykročili zrovna ideálně. V prvním divizním kole totiž podlehli na palubovce hostů Děčínu těsným výsledkem 6:7. „Mluvíme o druhé lize, a teď tohle!“ zlobil se na hráče po zápase Bílek. Reparát se pokusí složit 17. října v utkání proti České Lípě.

Kdy přijít fandit

neděle 17. října od 17.15: Démoni Česká Lípa
sobota 30. října od 18.15: HFK Příbram
sobota 13. listopadu od 18.15: 1. DFK Slaný
všechna domácí utkání boleslavských futsalistů se hrají v hale v ulici U Stadionu
více na webových strákách fcmalibu.wz.cz