Čupr prodal půlku svého podílu v DameJidlo.cz a skončil jako šéf firmy

Zahladatel Slevomatu a Dame Jidlo.cz Tomáš Čupr

Zahladatel Slevomatu a Dame Jidlo.cz Tomáš Čupr Zdroj: Michael Tomes, E15

Známý internetový podnikatel a zakladatel rozvozové služby DameJidlo.cz Tomáš Čupr se zbavil poloviny svého třetinového podílu v projektu. Za desítky milionů korun jej prodal stávajícím investorům ze skupin Miton a Enern. Čupr zároveň předal vedení společnosti dosavadnímu provoznímu řediteli Lukáši Uhlovi.

„Z DameJidlo.cz se rozhodně nestahuji úplně i nadále budu působit v pozici garanta růstu a produktového rozvoje,“ vysvětlil Tomáš Čupr.

Do povědomí veřejnosti se Čupr dostal jako zakladatel Slevomatu. V něm má sice podíl, manažersky už ho ale neřídí. Čupr tak v případě rozvozové služby zvolil podobný postup jako před dvaceti měsíci ve Slevomatu.

„Z DameJidlo.cz se nám podařilo vybudovat natolik silnou a stabilní firmu, abych její řízení mohl předat dál a věnovat se novým projektům,“ dodal.

DameJidlo.cz je internetovým agregátorem nabídek restaurací s rozvozem, jehož cílem je poskytnout nejjednodušší cestu k objednávce jídla domů nebo do kanceláře. V současnosti zprostředkovává rozvoz jídla z více než tisícovky restaurací. Služba expandovala i na Slovensko.