Další ročník Berlinale zahájí nový film bratří Coenů Ave,Caesar!

Joel a Ethan Coenové

Joel a Ethan Coenové Zdroj: Profimedia.cz

Nadcházející 66. ročník mezinárodního filmového festivalu Berlinale zahájí začátkem února promítání nového snímku bratří Joela a Ethana Coenových Ave, Caesar!

V komedii, která se odehrává v kulisách filmových studií zlaté éry Hollywoodu 50. let minulého století, si zahráli například Josh Brolin, George Clooney, Channing Tatum či Scarlett Johanssonová.

„Je skvělé, že Joel a Ethan Coenové zase jednou zahajují Berlinale. Jejich humor, jedinečné postavy a nepřekonatelné vypravěčské umění publikum vždycky ohromí,“ řekl k výběru ředitel festivalu Dieter Kosslick.

Tvůrčí dvojice bratrů Coenových není na berlínské filmové přehlídce nováčkem. V roce 2011 zahajoval festival jejich western Opravdová kuráž a v soutěži režiséři a scenáristé usilovali o některou z cen už v roce 1998 se snímkem Big Lebowski.

Berlinale se jako první velký evropský filmový festival v následujícím roce bude konat od 11. do 21. února 2016. Jeho vrcholem bude sobota 20. února, kdy porota vedená americkou herečkou Meryl Streepovou vyhlásí nové držitele Zlatého a Stříbrných medvědů.