Dávám ošklivé góly, ví Petr Sýkora

Hokejista Petr Sýkora oblékl po šestnácti letech opět plzeňský dres. Jeho návrat ovšem nebyl vůbec snadný.

Před startem v extralize měl jasno. „Věděl jsem, že se budu trápit. Když jsem se ohlédl za prvním utkáním se Slavií, tak jsem si říkal, že to bude trvat alespoň dva měsíce, než se do toho dostanu. Musím jít den ode dne, poctivě trénovat a posilovat. Doufám, že diváci to pochopí, a ten čas mi dají. Pak jim, doufám, něco předvedu a dám nějaké góly,“ řekl navrátilec Petr Sýkora.

Skóroval hned v prvním duelu doma se Slavií. Příklepem od modré. „Z této pozice střílím rád, už jsem odtud dal hodně gólů. Tam nejde jen o tu střelu, ale i o hráče, který musí clonit gólmanovi. Je třeba ho rozhodit z jeho pozice a pak stačí jen trefit. To se mi povedlo. Jeto ovšem i o přihrávce, kterou mi dal Slaney super,“ vybavuje si Petr Sýkora první trefu do černého po svém návratu.

Druhý zásah si staronový plzeňský hráč připsal na Kladně. „Rád se dostávám před branku, kde dorážím puky. Benák vystřelil a já jsem střelu tečoval. Z osmdesáti procent dávám ty ošklivé góly. Počítají se a jsou neméně důležité,“ hodnotil Petr Sýkora situaci kolem své druhé trefy v dresu Plzně. I přes tyhle své střelecké úspěchy je Petr Sýkora ale prozatím spokojen jen částečně.

„Jasně, že chci chodit na stadion, kde se vyhrává. Teď zde momentálně není atmosféra, jakou by si asi všichni přáli. Výsledky nejsou ideální a prohrává se. Já si ale myslím, že v těch zápasech byly i pozitivní věci. Já jsem měl radost, že kluci bojují, jak makají, ale zatím to štěstí není na naší straně. Ale pokud budeme hrát jako zápasy se Slavií a Kladnem, tak ty výhry přijdou,“ věří staronová posila plzeňských Indiánů.