„Divadelní“ nabídne klidné bydlení přímo v srdci Plzně

Dnes byla slavnostně zahájena výstavba projektu Bytový dům Divadelní, který zaplní proluku na nároží ulic Divadelní a Kovářská. Zájemci o bydlení v bezprostředním centru města si budou moci vybrat z celkem 49 moderních bytů o velikosti 1+kk – 4+1, které doplní 64 garážových stání. Po několika letech vyroste v srdci Plzně ryze bytový, nekomerční projekt.

„Jsme rádi, že proluka v Divadelní ulici bude konečně využita. Pro výstavbu nových bytů je to výborná lokalita. V těsné blízkosti jsou historické budovy jako Divadlo J. K. Tyla nebo Velká synagoga, zároveň jsou v dosahu veškeré služby, úřady, kulturní instituce, nákupní centrum, parky i spoje MHD,“ uvedl starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach. „Samozřejmě pak velmi vítáme nárůst parkovacích míst v centru,“ dodal Strobach.

Nejen poloha domu, který bude stát 200 metrů od Divadla J. K. Tyla, ale také jeho architektonické řešení, dělá z projektu jedno z nejmodernějších bydlení, které v současné době město Plzeň nabízí. Kompozičně je objekt navržen jako dvouúrovňový, nižší čtyřpatrová část výškově koresponduje se současnou zástavbou, vyšší sedmipatrová část pak bude tuto zástavbu převyšovat a nabízet tak i atraktivní výhled nad okolní střechy domů a na město. Funkce bytového domu bude čistě obytná, byty do vnitrobloku tak nabídnou velmi klidné bydlení pro rodiny s dětmi či seniory.

„Byty určitě budou zajímavé i pro investici, protože o nové moderní bydlení je v Plzni velký zájem, a to ze strany tuzemských i zahraničních manažerů či podnikatelů. Nabídka nových bytů v centru Plzně stále není dostatečně atraktivní,“ míní Daniela Černá, ředitelka realitní kanceláře CENTURY 21 Respekt, která byty exkluzivně prodává. Podle ní v posledních dvou třech letech zájem lidí o nové bydlení v Plzni neustále roste. „Denně vyřizujeme nové poptávky, velmi často se do západočeské metropole vracejí lidé, kteří dlouhodobě pracovali v zahraničí nebo v Praze a nyní se po několika letech do Plzně vracejí. Často tak jde o bohatší klientelu, která žádá luxusnější bydlení,“ potvrzuje Daniela Černá.

Bytový dům Divadelní bude dokončen v 1. polovině roku 2014. Téměř všechny byty disponují balkony, lodžiemi či střešními terasami. Byty mají bohaté prosklení, což umožňuje kontakt s venkovním prostorem a z pohledu interiéru tvoří vkusný a moderní prvek. Umístění domu pak umožňuje výběr z bytů orientovaných jižně, západně, severně či východně s pohledy do ulic nebo do vnitrobloku se zahradou. Svůj byt si dokonce najdou i klienti upřednostňující u bytů předzahrádky, čímž je tento projekt - v centru města - jedinečný. Samozřejmostí jsou sklepní prostory ke každému bytu a garážová parkovací stání v počtu 64 míst.

Cena bytů projektu Divadelní se pohybuje od 30 tis. Kč/metr čtvereční.