Divočák v centru Berlína zranil čtyři lidi

V centru Berlína řádil divočák, který zranil nejméně čtyři lidi.

V centru Berlína řádil divočák, který zranil nejméně čtyři lidi. Zdroj: Profimedia

Pozor na lesní zvěř si nemusíte dávat jen v lese, ale zdá se, že opatrnosti není nazbyt ani v německé metropoli. V centru Berlína totiž řádil v úterý odpoledne divočák.

Zvíře napadalo chodce a čtyři z nich zranilo. Podle policie v německé metropoli se zvíře vážící 120 kilogramů pohybovalo ve čtvrti Charlottenburg.

Po upozornění vyděšených lidí se na místo vypravil policista. Když zvíře zaútočilo i na něj a kouslo jej do lýtka, vytasil pistoli a zvíře zastřelil. Policista přitom nebyl prvním zraněným. Kousance utržili předtím do zad také 74letý důchodce a do nohou 24letá žena. Zranění utrpěla také 74letá důchodkyně, která po napadení zvířetem upadla a zranila si kyčel. Všichni tři byli převezeni k ošetření do nemocnice.

Policie zatím neinformovala, co vedlo zvíře k tomu, aby na lidi zaútočilo. V Berlíně, kde jsou velké plochy zeleně, se v posledních letech rozmnožila zvířata, na něž jsou lidé zvyklí narazit ve volné přírodě. Kromě divočáků se v německém hlavním městě daří například i liškám, z nichž jedna byla zahlédnuta i v zahradě německého kancléřství, upozornila agentura AFP.