Do České republiky se vrátí mnoho hvězd populární hudby

Simply Red, ilustrační foto

Simply Red, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Do konce roku v České republice vystoupí na velkých koncertech řada hvězd populární hudby. Dorazí třeba Simply Red, Deep Purple, Madonna nebo Eros Ramazzotti. Všichni interpreti se už v tuzemsku v minulosti představili. Heavymetalová skupina Judas Priest dokonce v Česku zahraje potřetí během půl roku. Ceny vstupenek na vystoupení se s vyjímkou show Madonny pohybují přibližně od 900 do 1600 korun.

V rámci evropského turné, na kterém oslaví 30. výročí svého založení, dorazí 26. října do Prahy britská skupina Simple Red. Kapela v čele s Mickem Hucknallem vystoupí ve Foru Karlín. Na dvou koncertech se v ČR zahraje britská kapela Deep Purple. Nejdříve 27. října v ostravské ČEZ Areně, o den později v Plzni. V tuzemsku zahráli Deep Purple naposledy v únoru v pardubické ČEZ Aréně v rámci svého prodlouženého evropského turné.

„Domácí publikum bude mít tedy další, možná jednu z posledních možností, užít si jejich nezapomenutelnou show,“ uvedl za pořádají agenturu Live Nation Petr Novák. Italský zpěvák, kytarista a producent Eros Ramazzotti zazpívá 30. října v pražské O2 areně. Do Prahy se vrátí po dvou letech. Předloni se v O2 areně představil v rámci koncertní série Noi Tour. Podle pořadatelů bylo v hledišti 7000 návštěvníků. Revivalová skupina Brit Floyd představí 4. listopadu v pražské O2 areně nový program s názvem Space & Time. Program oslavuje především pět desetiletí Pink Floyd; od jejich vzniku v roce 1965 až po vydání loňského nového alba The Endless River.

Americká popová hvězda Madonna vystoupí v pražské O2 areně 7. a kvůli velkému zájmu i o den později 8. listopadu. Předprodej vstupenek na druhý koncert v cenách od 1150 do 5760 korun začal v březnu. Opakuje se tak situace z roku 2006, kdy pořadatelé také přidávali druhý koncert. Na první koncert přišlo 17.798 diváků a o den později dokonce 18.628.

Eros Ramazzotti, ilustrační fotoEros Ramazzotti, ilustrační foto | Profimedia.cz

Britská skupina The Prodigy, která byla jednou z hvězd letošního Trutnoff Open Air Festivalu, vystoupí 16. listopadu v pražském Foru Karlín. Zatímco v zahraniční kapela zaplňuje desetitisícové haly, tentokrát na akci s názvem Trutnoff in Prague zahraje v sále s kapacitou 3000 lidí.

V pražské O2 areně vystoupí o den později britská rocková skupina Whitesnake v čele se svým zakladatelem, zpěvákem Davidem Coverdalem. Koncert se uskuteční v rámci turné k nové nahrávce The Purple Album, které tvoří předělávky klasických písní z dob působení Davida Coverdala v Deep Purple.

Legenda elektronické hudby, skupina Kraftwerk, zahraje 3. prosince v pražském Foru Karlín. Kapela, která v 70. letech dosáhla mezinárodního uznání za revoluční elektronické a zvukové postupy a za hudební experimentování s robotikou, vystoupí s programem 3-D koncert. Judas Priest se v rámci svého aktuálního turné představí 12. prosince v brněnské hale Rondo. Kapela, která definovala podobu metalu, se tak v České republice třikrát během půl roku. V létě vystoupila v ČEZ Aréně v Ostravě a 26. června v pražské O2 areně.