Drsek se vrací do Kladna

Na trávník stadionu Františka Kloze znovu vyběhne opora fotbalového Kladna v jarní sezoně, obránce Pavel Drsek. Přijede jako hráč Jablonce.

Drsek je v ještě lepší formě, než jakou měl na jaře v kladenském dresu. Od prvních kol nového ligového ročníku je hlavní oporou i v Jablonci, který ve čtyřech zápasech neprohrál, ztratil pouhé dva body a v tabulce patřil mezi tři nejlepší týmy.

Trenér: přinesl klid

Zkušený stoper slyší chválu ze všech stran. V Jablonci si mohou gratulovat, že v létě nešetřili a vyhráli přetahovanou o získání dvaatřicetiletého obránce.
„Mít takového hráče v kádru je přáním každého trenéra. Do naší hry přinesl klid, rozvahu, na ostatní spoluhráče má obrovsky pozitivní dopad,“ řekl jablonecký trenér František Komňacký. Jako by opakoval slova kladenských trenérů, kteří právě takhle o Drskovi mluvili. Ani na severu Čech nebrání kladenskému odchovanci s bohatými zkušenostmi z německé bundesligy v útočné aktivitě, a tak právě Drsek gólově zařídil poslední dvě domácí vítězství Jablonce nad Slováckem a Ostravou.
„Když se vyhrává a daří se, tak je všechno jednodušší. Takže jsem zatím v Jablonci spokojený, ale není potřeba situaci přeceňovat. Jsou za námi teprve čtyři zápasy, a i když máme deset bodů, ne ve všech jsme hráli dobře. Měli jsme několikrát i štěstí,“ krotil euforii po vítězství 2:1 nad Ostravou Pavel Drsek.
V neděli v pět hodin odpoledne Drsek povede Jablonec proti Kladnu. Bude to pro něj zvláštní zápas.

Přátelství půjde stranou

„Samozřejmě mám v Kladně spoustu kamarádů a známých. I většinu lidí z vedení klubu znám od malička. Přeju Kladnu, aby nehrálo o záchranu, ale tentokrát musí jít přátelství stranou,“ nenechal se zviklat před cestou do rodného města.
Dobře si přitom pamatuje na jarní prvoligový souboj Kladna s Jabloncem. Po jeho skončení tehdy neměl právě nejlepší náladu.
„Tenkrát jsme ztratili zbytečně body. Asi hodinu jsme hráli špatně a dostali dva góly. Ale pak jsme se přece jenom zlepšili, pár minut před koncem snížili na 1:2 a měli i další šance aspoň na vyrovnání. Tu největší jsem ale zahodil právě já. V poslední minutě jsem zblízka překopl úplně prázdnou branku,“ vzpomněl si Drsek.

S Jabloncem o poháry

Zatímco v Kladně bojoval o udržení v nejvyšší soutěži, s Jabloncem by Drsek chtěl hrát o poháry. Už první zápasy nové sezony naznačily, že by to mělo být reálné přání.
„Nemá cenu o tom teď mluvit, takové ambice má v lize dalších devět mužstev. Nešel jsem do Jablonce jenom kvůli tomu. Líbil se mi i styl hry jabloneckého týmu a dojem na mě udělal trenér Komňacký,“ vrátil se k rozhodování o letní změně klubu obránce Drsek.