Dubaj se chlubí zahradou se 45 miliony květin

Zahrada v Dubaji se 45 miliony květin

Zahrada v Dubaji se 45 miliony květin Zdroj: Dubai Miracle Garden

V Dubaji otevřeli zahradu se 45 miliony květin. Místní doufají, že městu přinese zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Zahrada zvaná Zázračná je otevřena návštěvníkům od svátku svatého Valentýna a jsou v ní květiny pěstované v tomto prostředí vůbec poprvé. Informovala o tom stanice Al-Arabíja.

Květiny šedesáti barev včetně růží jsou vysázeny na ploše větší než sedm hektarů. Jeden z organizátorů akce řekl, že lidi už nudí uzavřené klimatizované prostory. „Rozhodli jsme se vytvořit zahradu a použili jsme květiny 30 druhů ve více než 60 barvách. Jsou vysázeny do koberců nebo zavěšeny do tvarů stromů,“ řekl.

Uprostřed prostoru se tyčí také květinová pyramida, která stoupá do výšky deseti metrů a jejíž základna má 144 metrů čtverečních. Právě ona je navržena do knihy rekordů spolu s třímetrovou květinovou zdí, jež zahradu v délce 800 metrů obklopuje.

Návštěvníky překvapuje mnohobarevnost, která v arabských zemích není běžně k vidění. Mnozí se fotografují pod květinovými oblouky ve tvaru srdcí. Je jich sedm a symbolizují sedm emirátů, jež tvoří SAE.