Eagle Spyder GT je další variace na téma E-Type za 24 milionů

Eagle Spyder GT

Eagle Spyder GT

Eagle Spyder GT
Eagle Spyder GT
2
Fotogalerie
Společnost Eagle sestaví pouze šest kusů modelu Spyder GT, takže trvalá hodnota vaší investice bude zaručena.

Malosériová britská automobilka Eagle vyrábí zakázkové repliky ikonických Jaguarů E-Type. Používá ale moderní materiály a dokonce má i vlastní pohonnou jednotku, konkrétně řadový šestiválec 4,7 l se vstřikováním. Nová je i pětistupňová převodovka.

Po modelech Eagle E-Type, Speedster a Low Drag GT je tu nyní Eagle Spyder GT. Technika se příliš nemění, Spyder se liší jen v detailech. Jelikož je každé auto montováno výhradně ručně přesně podle specifického přání koncového zákazníka, je vlastně každý vyrobený Eagle unikát.

Tomu odpovídá i cena. Do každého auta vloží společnost zhruba 6000 hodin lidské práce a výsledný produkt stojí okolo jednoho milionu dolarů, tedy asi 24 milionů korun. Společnost Eagle sestaví pouze šest kusů modelu Spyder GT, takže trvalá hodnota vaší investice bude zaručena.

Řadový šestiválec 4,7 l vlastní výroby nabízí výkon 257 kW (350 koní) a točivý moment 488 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne Eagle E-Type za méně než pět sekund a rozjede se na 270 km/h. Zákazník si ale může vybrat i vlastní zpřevodování, takže se parametry zrychlení a maximální rychlosti mohou měnit.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz