Eset koupil britského výrobce šifrovacích programů DESlock+

Pobočka firmy Eset v USA

Pobočka firmy Eset v USA Zdroj: Roebot via Flicrk (cc-by-sa 2.0)

Slovenská antivirová společnost Eset koupila 100 procent britské společnosti DESlock+, která vyvíjí šifrovací programy pro počítače i mobilní zařízení. Její technologie využije ve svých produktech, cenu firma nezveřejnila.

Společnost DESlock+ byla vlastněna investiční společností Shackleton Ventures Investment a někdejšími členy managementu. Eset plánuje vedle integrace šifrovací technologie DESlock+ do svých bezpečnostních produktů také integrovat samotnou společnost DESlock+ do svých firemních struktur.

„Náš plán je plně integrovat šifrování do bezpečnostních produktů Eset pro firmy i domácnosti. A samozřejmě budeme šifrovací technologii DESlock+ dál vyvíjet,“ uvedl ředitel pro technologie Esetu Palo Luka, ředitel pro technologie společnosti ESET.

Řešení DESlock+ má širokou škálu šifrovacích funkcí. Ty zahrnují zabezpečenou správu celého řešení pomocí webového prohlížeče, mobilní verzi pro operační systém společnosti Apple, nebo přenosného klienta DESlock+ GO, který umožňuje bezpečný přístup k datům na pracovních stanicích i bez nainstalovaného produktu DESlock+.

Bezpečnostní software od Esetu využívá přes 100 milionů uživatelů. Jedno ze tří evropských výzkumných center Esetu pro detekci škodlivých programů je v Praze. Společnost má celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 180 zemích světa.