Eva a Vašek. Polibky na tvář, slzy v očích.

Tisíce lidí z Frýdku-Místku ve svátečních šatech proudily v neděli na koncert Evy a Vaška.

Sady Bedřicha Smetany se v neděli proměnily v nejrušnější místo ve městě. Nedaleko brány do Sokolíka vyrostlo pódium, kde se tísnily už hodinu před začátkem davy převážně starších ročníků.
Ti, co přišli dříve, obsadili místa na plastových židlích hned vpředu. Občas se mezi prošedivělými hlavami mihla mladá tvář, ale poměr nebyl vyrovnaný. Populární dvojice spustila přesně ve tři hodiny odpoledne.
Eva i Vašek vystoupili v dobře padnoucích oranžových sáčcích a v bezvadné hudební formě.
Vytoužená Bílá orchidej „Já mám rád každou muziku, která má melodii, víte? A hlavně, že je česká,“ mínil jeden z návštěvníků Lubomír Nenička.
Za každou písní se ozval bouřlivý potlesk. V parku bylo tolik lidí, že se zdálo, jako by tu vydýchali všechen vzduch. Poslouchali tiše a ukázněně. Když Eva sestoupila z pódia do prvních řad, hrnuli se k ní muži, aby ji políbili na tvář. Ženám se zaleskly oči při prvních tóněch písně Bílá orchidej. „Je to má
nejmilejší,“ řekla polohlasně Marie Veselá z Frýdku-Místku. „Oni prostě vyplnili díru na trhu. Kdysi tu byla Simonová a Chladil, teď jsou tady Eva a Vašek,“ dodala Elena Hendrichová.