Ewa chystá Berounu žhavou premiéru

Písně jako Měls mě vůbec rád nebo Boží mlejny melou zazní v sobotu 2. října ve Společenském domě Plzeňka.

Ewa Farna má ve svých sedmnácti letech na kontě řadu prestižních ocenění. Její písně bodují v českých i polských hitparádách. Teď se živě představí vůbec poprvé také fanouškům z Berounska.

V Berouně to bude vaše premiéra. Podívala jste se do tohoto středočeského města už někdy předtím?
Můj bývalý kapelník a basista bydlí v Berouně a nedávno jsme byli na jeho svatbě pod hradem Točník, takže Beroun pro mě rozhodně není cizím městem a vždy se mi ve spojení s ním vybaví. Na Berounsku jsem už jednou dokonce vystupovala, a to ve vile módního návrháře Osmany Lafitty. Kromě toho město celkem proslavil také Leoš Mareš, takže se k vám těším a doufám, že si Beroun stihnu prohlédnout.

Co na koncertě v Berouně chystáte?

Zahrajeme známé singly. Snad se lidi budou bavit a užijeme si super zábavu.

Máte čas na zkoušení se svou kapelou, nebo zvládáte už jen živá hraní?

S kapelou zkouším velmi málo, není čas. Každý náš koncert je zároveň zkouškou. Mám hodně učení a občas mi dá vážně zabrat, abych všechno dohnala a skloubila dohromady.

Stíháte docházet na hlasová cvičení?

Chodím na hlasovou hygienu k Pavlu Towenovi, ale pravdou je, že málo. Je totiž z Prahy a tam jsem tak jednou za tři měsíce. Neučím se samotné zpívání, spíš větší rozsah a techniku zpěvu. Je to proto, abych mohla zpívat i za pár let a nevysadily mi hlasivky.

Bude vaše nové album ještě rockovější než to předchozí?

Doufám, že ano. Člověk se ale musí také přizpůsobit hudebnímu trhu, který teď ovládla elektronika. Doufám, že než budu chystat další desku, tak se tento trend změní.