Facebook nabídl miliardu dolarů za startup, ten ale obchod odmítl

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg měl údajně v plánu další akvizici. Nevyšlo to.

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg měl údajně v plánu další akvizici. Nevyšlo to. Zdroj: ctk

Rok a půl od nákupu Instragramu má Facebook zájem o další startup zaměřený na fotky. Tentokrát se zaměřil na Snapchat. Facebook údajně nabízel miliardu dolarů, startup ale částku odmítl.

Nová služba by byla pro Facebook logickým krokem, protože lidé stále častěji přecházejí od psaní zpráv k posílání a sdílení obrázků, uvedl web Mashable.com.

Jak připomněl Wall Street Journal, miliardu dolarů nabízel Zuckerberg také loni za Instagram. Tentokrát si ale s šéfem startupu Evanem Spiegelem nakonec zakladatel sociální sítě neplácl. Spiegel si svého produktu cení na mnohem víc peněz. Silným argumentem je odhadovaná hodnota ve výši 3,6 miliardy dolarů, kterou uvádí web AllThingsD.com.

Uživatelé Snapchat posílají až 350 milionů obrázkových zpráv denně. Pro srovnání, uživatelé Instagramu pošlou za den sedmkrát méně obrázků. Případná akvizice Snapchatu by tak mohla oslovit nové uživatele a udržet ty staré. Samotný Facebook už něco podobného zkoušel v minulosti, aplikace Poke ale neuspěla, jak uvedl web tyinternety.cz.