Fast sex jako fast food: Curych má sex „drive-in“

Curyšský sex drive-in

Curyšský sex drive-in Zdroj: Profimedia.cz

První sexuální drive-in ve švýcarském Curychu zahájil svůj provoz. Řidiči si mohou vybírat z desítek prostitutek a užít si sexu v jedné z devíti připravených garáží, nazvaných sexbox. Úřady si od iniciativy slibují větší klid a bezpečnost kolem prostituce, vysvětlil mluvčí sociálních služeb města Thomas Meier.

Do objektu, který úřady zřídily v bývalé průmyslové zóně na západním okraji města pro až 50 sexuálních pracovnic, po oficiálním otevření v pondělí večer přišla třicítka prostitutek a několik klientů. „Je to slibný začátek,“ řekl mluvčí. Dodal, že některé prostitutky a klienty odrazovala přítomnost početných novinářů a kamer.

Curyšský sex drive-inCuryšský sex drive-in | CTKBoxy se podobají automyčce

Do komplexu mohou branou vjet jen ti řidiči, kteří jsou ve voze sami. Podobně jako v případě průjezdních uliček rychlého občerstvení i tady budou projíždět vyznačenou trasou, podél které stojí prostitutky. Jakmile si některou vyberou a dohodnou se s ní na ceně, odvezou si ji do jednoho z boxů podobných automobilové myčce, kde se odehraje styk. Boxy jsou vybaveny alarmem, který prostitutkám umožňuje přivolat policii v případě ohrožení.

Curyšský sex drive-inCuryšský sex drive-in | Profimedia.cz

Curyšská aglomerace má více než 1,8 milionu obyvatel, což představuje téměř čtvrtinu celkové populace země. Nechybí tradiční čtvrť červených luceren, ale obyvatelé si dlouhodobě stěžují na prodejné děvy promenádující se po ulicích, kde prostituci navíc provází různá kriminalita. Proto se úřady snaží vytlačit placený sex z městského centra.

Curyšský sex drive-inCuryšský sex drive-in | Profimedia.czCuryšská aglomerace má více než 1,8 milionu obyvatel, což představuje téměř čtvrtinu celkové populace země

Vybudování průjezdního komplexu prý stálo 2,1 milionu švýcarských franků (asi 44 milionů korun) a roční provoz má stát asi 700 tisíc franků.