Festival potrvá dvanáct hodin

Na Rockfestu v Polné vystoupí dvanáct kapel z Vysočiny.

Předposlední říjnový víkend si na Vysočině přijdou na své vyznavači rockové hudby. Do kulturního sálu na zámku v Polné se totiž sjedou rockové kapely z celého kraje. Pro milovníky hudby je tudíž Rockfest tou nejlepší pozvánkou na výlet. Na festivalu, kterou pořádá agentura Parolaart, se v sobotu 23. října představí celkem dvanáct kapel.

„Všechny jsou tady z Vysočiny a bude to taková směska. Od začínajících, až po ty zkušené, ostřílené. Různé navíc budou i styly. Zazní třeba temný metal, ale dojde například taky na jemnější popík,“ prozradil Jan Klíč, jeden z pořadatelů Rockfestu v Polné. Přihlásit se podle něj mohla jakákoliv kapela z regionu. A zájem prý byl mimořádný. „Nakonec musel Klíč podle určitého klíče vybrat jen těch šťastných dvanáct,“ usmíval se organizátor akce.

„Do jednoho dne bychom jich totiž víc nenacpali. Zkrátka ale nepřijdou ani ty ostatní. I pro ně časem
nachystáme festival,“ dodal Jan Klíč. O přesném termínu zatím mluvit nechtěl. „Já bych byl rád, kdyby k tomu došlo už na jaře. Jenže nevím, jestli se nebude kulturní sál v Polné opravovat, takže
to nemůžu říct jistě,“ krčil rameny. „Každopádně pokud byto nebylo na jaře, tak potom na
podzim. Konkrétní datum po mně ale v tuhle chvíli opravdu nechtějte,“ bránil se.

Půl hodiny až 45 minut na jednu kapelu
Program sobotního festivalu by měl být dlouhý dvanáct hodin. Hrát se bude od 14.00 do 2.00. „Na
každou kapelu to vychází něco mezi třiceti až pětačtyřiceti minutami. Jinak by se to nedalo stihnout. Bude taky záležet, jak dlouhou budou potřebovat na přípravu,“ vysvětloval Klíč. Kompletní seznam kapel – Social band, Hakmak, A Dicktone, M.A.T., Lady Kate, Autobus, Mr. Hanky, Undersphere, D.A.D., Metanoon, Abaddon, Imagery – nicméně slibuje parádní zážitek.

„Zájem ze strany fanoušků je poměrně velký. Dokonce už mi volali, jestli náhodou nebudeme zajišťovat autobus,“ uvedl pořadatel. „S tím ale nemáme moc dobré zkušenosti. Loni jelo nějakých dvacet lidí, ovšem zpátky už jenom polovina. Někteří byli totiž potom tak unaveni, že úplně zapomněli,
že dorazili autobusem, a brali si taxík. Takže letos bude muset každý po vlastní ose,“ dodal Klíč.