Firefox OS se šíří po Evropě, český zákazník si ale musí ještě počkat

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Chytré telefony s operačním systémem Firefox mají nabídnout levné a jednoduché řešení především těm, kdo s moderními technologiemi začínají. Dostupnost telefonů na nové platformě se šíří do dalších zemí světa. Nejnověji zamířil Firefox do Evropy.

Společnost Mozilla oznámila, že v nejbližších dnech obohatí svým operačním systémem Firefox mobilní trhy v Řecku, Srbsku a Černé Hoře. Zdejší mobilní operátor Telenor do své nabídky Alcatel One Touch se systémem Firefox OS. Začátkem listopadu začal konkurenční Deutsche Telekom nabízet totožný model v Maďarsku (prostřednictvím operátora Telekom) a v Řecku (pod operátorem Cosmote).

Dočkáme se také v Česku?

Časem by se mohl telefon s novým operačním systémem objevit i na českém trhu, kde by jej mohl představit mobilní operátor Telefónica O2. Španělská pobočka už telefony s Firefoxem nabízí.

Telefony ZTE (ilustrační foto)Telefony ZTE (ilustrační foto)Čínská značka ZTE nabízí telefony s Firefox OS (ilustrační foto)

Operační systém Firefox mohou získat také zákazníci v Kolumbii, Venezuele, Polsku a Německu. Na konci léta je firma prostřednictvím elektronické aukční síně Ebay nabídla také ve Spojených státech a Velké Británii. Minulý měsíc pak telefony s Firefoxem putovaly do Brazílie, Peru, Uruguaje a Mexika.

V příštím roce údajně firma plánuje expanzi na mobilní trh v Asii.