Firma Zlato spustila web s unikátní doménou. Chce být lídrem trhu

ilustrační foto zlatých cihel

ilustrační foto zlatých cihel Zdroj: Rasch Jan/Euro

Na unikátní tuzemské doméně Zlato.cz spustila na začátku října provoz společnost Zlato. Obsahově jde především o zpravodajský a informační portál, ale jeho prostřednictvím je také možné nakoupit investiční zlato v e-shopu, osobně či formou spoření do zlata. Za první dva týdny už společnost prodala víc než 20 kilogramů zlata.

Portál Zlato.cz přináší aktuální zpravodajství a komentáře ze světa financí, investic a spoření. Kromě tradičních tuzemských a zahraničních informačních zdrojů monitoruje též nemainstreamová média a přináší tak informace, které nejsou běžně dostupné. „V tom vidíme nesporný přínos portálu, protože se každý člověk může rozhodnout o svých penězích na základě relevantních informací,“ uvedl statutární ředitel firmy Libor Křapka.

Ambicí majitelů a manažerů firmy je být do konce příštího roku mezi prvními třemi firmami na tuzemském trhu s investičním zlatem a do roku 2018 se stát jeho jedničkou. Podle Křapky jsou pro to veškeré předpoklady.

Zlato v reálném čase

„Máme k dispozici unikátní národní doménu Zlato.cz. Neprodáváme investiční zlato s dlouhým čekáním na dodání objednávky, ale v reálném čase a za aktuální cenu, takže klient nemusí čelit riziku protistrany a být v nejistotě, pokud jde o konečnou cenu. Naši zákazníci přesně vědí, za jakou cenu nakupují, a že cena je konečná. Díky našim finančně silným partnerům si náš klient může své zlato převzít v podstatě ihned po zaplacení,“ vysvětlil Libor Křapka.

Stejně tak společnost Zlato podle něj zaručuje kvalitu dodávaného zboží. Nabízí jen ražené zlato od švýcarských dodavatelů s mezinárodně preferovaným certifikátem rafinérie Pamp. „Lité zlato, které bylo v minulosti nejednou zpochybněno řadou podvodů, v naší nabídce nenajdete,“ upřesnil finanční ředitel společnosti Lumír Vaštík.

Zpětný odkup

Firma garantuje i zpětný odkup investičního zlata. „Standardní sazba prodejců investičního zlata za zpětný odkup se na tuzemském trhu pohybuje od dvou do sedmi procent. My nabízíme transparentně vypočítanou cenu zlata vzhledem k aktuálnímu kurzu ČNB koruny k americkému dolaru, nulové poplatky a s ohledem na výši transakce buď okamžitě vyplacenou hotovost, nebo bankovním převodem druhého dne,“ řekl Křapka.

Jednou z novinek, kterou společnost nabízí, je také spoření do zlata. Výhodou je dostupnost téměř pro každého, průměrování ceny a žádné zbytečné přeplatky.

Zlato rovněž disponuje certifikovaným testerem - spektrometrem na zlato, který je během chvilky schopen ověřit pravost zlata či jiných kovů a analyzovat strukturu slitků. „Každý zákazník si tak okamžitě může ověřit ryzost zlata, které u nás kupuje,“ vysvětlil finanční ředitel Vaštík.