Fotbalové jaro: Hranice trápí zranění

Fotbalisté SK Hranice zahájili jarní část divizních bojů. Zatím zápasí hlavně s vlastní marodkou.

Prohrou 0:1 na umělé trávě v Šumperku vstoupili v neděli 14. března fotbalisté Hranic do jarní části sezony. O nadcházejícím víkendu je čeká další soupeř ze špice divizní tabulky – Jakubčovice. Těžký los na úvod. Hranické mužstvo navíc momentálně bojuje hlavně s vlastní, zraněními prořídlou, sestavou. Stejně jako v zimní přípravě.

„V devatenáctičlenném kádru jsme měli čtyři dlouhodobě zraněné hráče. K tomu další tři nemocné,“ posteskl si nad zimní přípravou sportovní manažer klubu Radek Průcha. Vrásky na čele mu stále dělá Vojtěch Bušina po operaci křížových vazů, problémy s kolenem sužují i Michala Žocha. Ladislava Derycha zlobí přitahovač stehenního svalu, prakticky celou zimu chyběl také Radim Kundrát.

Z přípravy Hranicím vyšlo jen lednové soustředění na Slovensku. „To jsem měl ještě k dispozici čtrnáct hráčů. A porazili jsme Martin, který hraje o postup do třetí slovenské ligy,“ připomíná hranický trenér František Rolinc. Potom už naplno do přípravy zasáhly nemoci a zranění. Některé zápasy Hraničtí odehráli jen s jedenácti hráči, a to do hry v poli musel nastoupit i gólman Petr Děreš, který by v brance kvůli zraněnému rameni nebyl moc platný.

Změny v kádru

Na jaře už fanoušci neuvidí v hranickém dresu Jana Blahu ani Ladislava Koutka, kteří se z hostování vrátili do olomoucké Sigmy. Tým se rozloučil i se zkušeným záložníkem Tomášem Pohorellim.
K lepším výsledkům v druhé části sezony by klubu měli pomoct Michal Dostál, Jakub Zachar a Tomáš Chrastina z Olomouce, Michal Janíček z Pavlovic a Jan Horník z Bílovce.

Posledně jmenovaný ale týmu v úvodu jara kvůli zlomené noze moc platný nebude. Stejně jako zranění Bušina, Žoch a Ladislav Derych. Naopak Ladislavův starší bratr Radim by snad měl být po podzimních zdravotních problémech v pořádku. Počet nových posil v hranickém klubu ale ještě nemusí být definitivní. Konec přestupního termínu je až 9. dubna.

Po prvním jarním utkání jsou Hraničtí se sedmnácti body stále na třinácté příčce divizní tabulky. A rádi by co nejrychleji poskočili výš, aby ještě nakonec nemuseli jako loni zahánět sestupové starosti. „Nechci se spokojit jen se záchranou v soutěži. Tím spíš, že teď mámě díky nové umělé trávě výborné tréninkové podmínky,“ odhodlaně vzkazuje hranický trenér Rolinc.