Futsalové soutěže míří ke konci

V Karviné se futsalových soutěží pravidelně zúčastňují známí ligoví fotbalisté.

Už jen dvě kola zbývají do konce futsalových soutěží v Karviné, kterých se pravidelně zúčastňují známí fotbalisté. V dresu Frisca v minulosti nastupoval bývalý brankář Karviné Jan Laštůvka. Za tým Karimpex zase stále nastupuje v současnosti havířovský útočník David Sourada a soutěž si vyzkoušel i současný sportovní manažer karvinského klubu Petr Mašlej. „Loni jsem nastupoval za náš tým karvinských dorostenců, kterým jsem pomáhal zachránit první ligu. Letos už nebylo tolik času. Příští sezonu se ale chci znovu zapojit. Ovšem v mančaftu, který dáváme dohromady s bývalými fotbalisty v čele s Markem Poštulkou,“ řekl Petr Mašlej. Bývalý ligový fotbalista Mašlej vidí futsal i jako dobrý doplněk pro fotbalisty. „Našim dorostencům tenhle sport dal hodně. Naučí se dobře pracovat s míčem a při klasickém fotbale je vidět, jak dobře využívají tělo při krytí míče,“ všiml si Mašlej.

Sezona trvá tři měsíce

Specifikum karvinské soutěže je, že je uzavřená. „Futsal nehrajeme pod hlavičkou Českomoravského svazu. Máme čtyři karvinské ligy a nejvíce se dá postoupit do naší první ligy,“ pověděl šéf karvinského futsalu Petr Hort. Futsalová liga se hraje od listopadu do ledna ve dvou halách. „Hrajeme v házenkářské tělocvičně Baníku Karviná a na Kovoně. Soutěž vždy končí v lednu, aby se fotbalisté, kteří hrají soutěže, mohli v klidu zapojit do přípravy svých týmů. Každý nový tým, který by se rád příští ročník přihlásil, má dveře otevřené. Startovné činí pět tisíc korun a každému týmu dáme futsalový míč Adidas. Takové podmínky, jako máme v Karviné, všude nemají,“ uvedl Hort.

Frisco ještě neprohrálo

Nejbližší program je naplánován na druhý lednový den Nového roku. Nejvyšší soutěž má doposud i jasného suveréna tým Frisca, který ještě nepoznal hořkost porážky. Naopak opačné starosti bude mít se záchranou tým TIZ Rychvald, který ještě nevyhrál a na kontě má pouze jeden bod. Ve druhé lize se rozpoutal boj o dvě postupová místa. V tabulce od první po šesté místo je rozdíl pouhých tří bodů a sezona bude ještě napínavá. „Na některé zápasy přijde i více jak pět set fanoušků,“ pravil Hort.