„Gastroše“ budou o víkendu měnou v karlovickém údolí

Ochutnávky toho nejlepšího (nejen) z valašské kuchyně, ale i novinku v podobě frgálové manufaktury, tradiční soutěž frgálů, mezinárodní farmářský trh, kuchařské show, ochutnávky vín i nového piva, které vaří vsetínský hokejový brankář Roman Čechmánek, zábavu pro děti či (už vyprodaná) galavečeře s uznávanými šéfkuchaři včetně českého držitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka.
Cílem gastrofestivalu je propagovat regionální producenty a tradiční valašskou kuchyni, k níž neodmyslitelně patří kyselice, frgály, halušky či slivovice. Při ochutnávkách i na trhu nebudou chybět ani další typické pochoutky: jehněčí, zabíjačkové, králičí a zvěřinové speciality, pokrmy z pohanky či dýní, korbáčky, pařenice a jiné druhy sýrů, klobásy, med a další krajové produkty.
Gastrofestival se již třetím rokem otevírá i hostům z regionu a zahraničí. Na farmářském trhu budou opět zastoupeny sýry, prosciutto, vína a další produkty z Friuli, partnerského regionu Zlínského kraje v Itálii včetně degustací italských specialit, a také sýry z Maďarska a Slovenska. Zpestřením bude ochutnávka domácí asijské kuchyně u hotelu Horal, v jehož wellness centru působí maséři z Thajska, Srí Lanky a Bali, dále specialit zakarpatské kuchyně.