Genesis EQ900L jako nejluxusnější Hyundai. Je větší než Maybach

Genesis EQ900L

Genesis EQ900L

Genesis EQ900L je o 300 mm delší než už tak dost dlouhý sedan G90. Pod kapotou pracuje atmosférický pětilitrový osmiválec o výkonu 425 koní.

Kdyby přišlo s konkurencí Maybachu Audi nebo BMW, to by nás zas tolik nepřekvapilo. Ale Hyundai? Korejská automobilka před několika měsíci oznámila záměr vstoupit na trh luxusních vozů s vlastní značkou Genesis. V názvu luxusnějších aut už tak jméno Hyundai nenajdeme. Teď je tu Genesis EQ900L, zřejmě největší model, jakého se od značky dočkáme.

Genesis EQ900L je o 300 mm delší než už tak dost dlouhý sedan G90. Dokonce je i o 40 mm delší než Mercedes-Maybach třídy S. Veškeré místo navíc získal luxusní Hyundai… pardon, Genesis na zadních sedadlech. Prodloužené zadní dveře jsou dokonce odděleny tlustým B sloupkem.

Genesis EQ900LGenesis EQ900L

Dvojice elektricky polohovatelných zadních sedadel je oddělena centrální konzolí s ovládáním zábavního systému, nechybí ani chladnička a podobné záležitosti.

Pod kapotou pracuje atmosférický pětilitrový osmiválec o výkonu 425 koní a točivém momentu 520 Nm. Základní cena vychází v Jižní Koreji na zhruba tři miliony korun, Mercedes-Maybach začíná na našem trhu o 700 000 korun výš.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz