Google nabídne s novým androidem také neomezený cloud pro fotky

Mobilní telefony vybavené operačním systémem od Googlu slaví úspěch především v Jižní Koreji.

Mobilní telefony vybavené operačním systémem od Googlu slaví úspěch především v Jižní Koreji.

Americká technologická společnost Google představila sadu vylepšení, která bude obsahovat budoucí verze jejího operačního systému pro mobilní zařízení Android. Nová verze bude uživatelům dostupná ke konci léta nebo počátkem podzimu, sdělili představitelé firmy na výroční vývojářské konferenci Googlu. Firma také uvedla, že nabídne bezplatné ukládání a organizování neomezeného objemu fotografií a videí.

Nová verze Androidu se bude moci pochlubit novými možnostmi přístupu k informacím, placení v bezhotovostním styku a ochrany soukromí. Osobní asistent Google Now má mít rozšířené schopnosti intuitivní reakce, uvedla firma podle agentury AP. Systém Android dominuje globálnímu trhu chytrých telefonů a tabletů. Jeho hlavním konkurentem je systém iOS, jehož novou verzi plánuje společnost Apple vydat rovněž ve druhé polovině tohoto roku.

Servis Google Photos, který bude k dispozici jako aplikace na přístrojích se systémy Android i iOS a na webové stránce firmy, bude poskytovat neomezené ukládání veškerých fotografií do rozlišení 16 megapixelů a videozáznamů do rozlišení 1080p. Bude to variace na fotoslužbu, která je k dispozici na sociální síti Google Plus.

Apple má servis, který nabízí bezplatné ukládání fotografií do objemu pěti gigabytů. Servis Flickr od společnosti Yahoo poskytuje bezplatné ukládání až jednoho terabytu fotografií.

Fotoaparát Google umí nově i rozostřené pozadí