Google prý vyvíjí chytré brýle jako z Terminátora

Terminator v podání Arnolda Shwarzeneggera

Terminator v podání Arnolda Shwarzeneggera Zdroj: Profimedia.cz

Podle některých blogerů pracuje Google už delší dobu na speciálních futuristických brýlích, které budou vybavené technologií rozšířené reality. Na trhu by se dle spekulací mohly objevit už letos a to za cenu běžného chytrého telefonu.

Nebude to tedy zadarmo, v podstatě se totiž bude jednat o miniaturní počítač s HUD obrazovkou integrovanou do skel brýlí, procesorem, pamětí, kamerou s nízkým rozlišením a kompletní škálou senzorů počínaje GPS a konče kompasem. O konektivitu se postará mobilní síť.

brýle Oakleybrýle Oakley | Zive.czBrýle by prý měly vypadat podobně jako tento multimediální model od Oakley s MP3

Toto vše se zakládá na útržkovitých informacích z blogu Bits na The New York Times a 9 to 5 Google. Na výrobě se prý podílí vedle Sergeje Brina také Steve Lee, který v Googlu vyvíjí mapovou službu Latitude.

Brýle by měly na HUD displeji zobrazovat, na co se právě díváte a to podobným způsobem, jak to dnes umí mnohé AR aplikace zvláště pro iOS a Android. Integrovaná kamera zároveň může rozpoznat, co je na obrazu zase s pomocí technologií, které používá Goggles.

rozšířená realita, ilustrační fotorozšířená realita, ilustrační foto | Zive.czUvidíme v rozšířené realitě i toto? (koláž: Karel Javůrek)

Suma sumárum, pokud projekt futuristických brýlí skutečně existuje, jednou se možná dočkáme stejných inteligentních skel, které s oblibou nosí terminátor model T-800.