Hilary Swanková si sype popel na hlavu kvůli narozeninám Kadyrova

Hilary Swanková

Hilary Swanková Zdroj: ctk

Hollywoodská herečka Hilary Swanková prohlásila, že hluboce lituje své návštěvy na koncertě, který Kreml uspořádal u příležitosti nedávných narozenin čečenského proruského vůdce Ramzana Kadyrova. Nevěděla prý o zvěrstvech, která má Kadyrov v Čečensku na svědomí.

Dvojnásobná držitelka Oscara v dnešním poselství uvedla, že nic netušila o únosech, nezákonných popravách a jiných zločinech, z nichž čečenského vůdce obviňují respektované mezinárodního organizace na ochranu lidských práv i očití svědkové.

V den pětatřicátých Kadyrovových narozenin 5. října se v čečenské metropoli Grozném uskutečnily velkolepé oslavy. Ulice zdobily girlandy květin a vlajek a velká show provázela otevření mrakodrapů nového podnikatelského centra Groznyj-City s „největšími hodinami světa“ o průměru 14 metrů.

Čtětě také:

Na doprovodném koncertu se ukázalo i několik západních celebrit, a to včetně Swankové, belgického herce akčních filmů Jeana-Clauda Van Damma a také britské houslové virtuosky Vanessy Mae. Ta za své vystoupení podle bulvárních médií dostala půl milionu dolarů.

O Kadyrovovi je známo, že utrácí miliony dolarů na koňských dostizích a za hvězdy pro svůj fotbalový tým. Země, kterou spravuje, přitom trpí nebývalou chudobou a nezaměstnaností.