Hokeji chybějí diváci

Diváci na mistrovství světa v hokeji.

Diváci na mistrovství světa v hokeji. Zdroj: ctk

Hokejový světový šampionát zatím provází nezájem diváků. Turnaj, který společně pořádají Švédsko a Finsko, se hlavně ve Stockholmu potýká s poloprázdným stadionem. Plno není ani na utkáních domácího výběru. Organizátoři zareagovali snížením cen vstupenek.

Podle šéfa švédského organizačního výboru Christera Englunda je hlavním problémem nezájmu Švédů o hokejový světový šampionát zřejmě konkurence dalších sportů v zemi. „Začíná nám fotbalová sezona a mnoho fanoušků dá přednost fotbalovému mistrovství Evropy,“ uvedl na oficiálním webu Mezinárodní hokejové federace IIHF Englund. „Víme o tom, ale přesto věříme, že si fanoušci nakonec cestu na hokej najdou,“ dodal.

Organizátoři proto uvolnili 2500 vstupenek za snížené ceny. Vstupenky byly ale zlevněny jen v jedné kategorii a pouze na utkání domácího výběru, ostatní ceny zůstávají stejné. Ve Finsku problémy s návštěvami nemají, přestože jsou vstupenky dražší než ve Stockholmu.

Zřejmě tak nebude překonán návštěvnický rekord šampionátu, který stále drží turnaj z roku 2004, který se konal v Česku. Na stadiony v Praze a v Ostravě si tehdy našlo cestu více než 550 tisíc diváků.

Nejvyšší návštěvnost na MS v hokeji.Nejvyšší návštěvnost na MS v hokeji. | iihf.com

Letošní šampionát má za sebou první tři hrací dny, během nichž český tým herně vůbec o ničem nepřesvědčil. Svěřenci trenéra Hadamczika si připsali výhru nad Dánském a prohru se Švédskem. Ve dvou utkáních vstřelili jen dvě branky. Podle útočníka Davida Krejčího se ale český tým navzdory porážce proti Švédům zlepšil a předvedl lepší výkon než proti Dánsku.

„Ještě máme pět zápasů, a když se budeme lepšit, tak bychom měli být v pohodě,“ prohlásil pro ČTK Krejčí.
Trenér Alois Hadamczik musel udělat změnu v sestavě. Kvůli zranění obránce Zdeňka Kutláka musel dopsat na soupisku Tomáše Mojžíše. Zbývají mu tak ještě tři místa pro hráče v poli. Hadamczik čeká, jak skončí utkání druhého kola Stanley Cupu. Rád by totiž v týmu viděl Romana Poláka ze St. Louis, které prohrává v sérii s Los Angeles 3:0 na zápasy.

Zápasy české reprezentace na hokejovém šampionátu.Zápasy české reprezentace na hokejovém šampionátu. | iihf.com