Honda Civic Type R: Na českém trhu od září s cenou 859 900 Kč

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R zná svou oficiální českou cenu. Komu se tohle auto líbí, ten nechť si nachystá 859 900 Kč včetně DPH. Na spoření máte zhruba pět měsíců. Japonský držitel rekordu na Nürburgringu v kategorii aut s pohonem přední nápravy totiž dorazí do ČR v září.

Zájemci si budou moci vybrat jednu z pěti barev (Championship White, Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue a Milano Red). Podle tiskové zprávy to vypadá, že výbava bude v podstatě kompletní. Kromě barvy si totiž zákazníci budou moci připlatit už pouze za paket GT.

Honda Civic Type RHonda Civic Type R

Ten stojí 70 000 Kč a přinese červené doplňky na karoserii, ale hlavně přední a zadní parkovací senzory, automatická světla, dešťový senzor, navigaci Garmin, lepší ozvučení, červené ambientní osvětlení nebo dvouzónovou automatickou klimatizaci.

Honda Civic Type RHonda Civic Type R

Jen pro připomenutí, Civic Type R používá přeplňovaný dvoulitr VTEC Turbo s přímým vstřikem paliva (310 k, 400 Nm). Na stovce je za 5,7 s a maximálně jede 270 km/h. Auto stojí na devatenáctipalcových kolech a používá brzdy Brembo.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz