HP Elite 900: hliníkový tablet jde po krku iPadu

HP Elite 900

HP Elite 900 Zdroj: Zive.cz

HP Elite 900
HP Elite 900
HP Elite 900
HP Elite 900 má tloušťku jen 9,1 milimetrů
5
Fotogalerie
HP představilo dlouhou dobu tajený hliníkový tablet s Windows 8, který je zaměřen na podnikový segment a má i řadu příslušenství.

Za necelý měsíc se na trhu objeví velká spousta různých tabletů a hybridních mobilních zařízení, které budou mít operační systém Windows 8 nebo Windows RT. I sám Microsoft má připravené vlastní modely s označením Surface, které budou k dispozici ve dvou variantách (ARM – Windows RT, x86 – Windows 8).

Už dříve jsme ale několikrát upozorňovali na tajemný tablet od HP, který se různé objevoval nejen v uniklých materiálech, ale také v oficiálních videích. Předpokládaný název „Slate 8“ se nakonec nepotvrdil, HP nový tablet oficiálně představilo jako Elite 900.

Pokud chcete od tabletu trochu větší využití, v nejlepším případě aby nahradil váš klasický pracovní notebook, zatím asi nelze uvažovat o modelech s jednodušším mobilním operačním systémem typu iOS nebo Android.

HP se s tabletem Elite 900 snažilo cílit na podnikový segment a použitelnost tabletu plnohodnotným způsobem, tedy i jako náhradu notebooku nebo desktopu. O Elite 900 více čtěte ZDE.