Hráči počítačových her mohou reprezentovat ČR na turnaji v Paříži

Počítačové hry.

Počítačové hry.

Čeští hráči počítačových her mají možnost reprezentovat Českou republiku na osmém ročníku turnaje Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC), který je považován za mistrovství světa v počítačových hrách a bude se konat v říjnu v Paříži. Celková finanční odměna pro hráče bude v přepočtu činit téměř čtyři miliony korun. ČTK to sdělil Martin Liberský, generální manažer internetového portálu Grunex.com, který získal licenci na tento turnaj.

„ESWC patří mezi dva nejprestižnější světové turnaje v počítačových hrách. Před českými hráči tak stojí nová výzva - zvítězit v kvalifikačních utkáních a následně reprezentovat ČR na světovém grandfinále v Paříži,“ vysvětlil Liberský.

Každou sobotu, až do 17. září, se na portálu Grunex.com uskuteční pět kvalifikačních turnajů. Účastníci budou hrát oblíbenou strategickou hru StarCraft 2 a nejznámější fotbalový simulátor FIFA 11 na herní konzoli PlayStation 3. „Osm nejlepších z každého online turnaje postoupí do offline finále, které proběhne 28. září v pražské počítačové herně BattleZone. Absolutní vítězové v obou kvalifikačních hrách budou mít zajištěnou účast na pařížském grandfinále ESWC včetně letenky a ubytování se stravou,“ dodal Liberský.

Kompletní informace a průběžné výsledky kvalifikačních turnajů jsou k dispozici na webové adrese portálu Grunex.com a na facebookové skupině s názvem ESWC Česká republika.

Grandfinále turnaje ESWC se bude konat v rámci největšího francouzského herního festivalu Paris Games Week od 21. do 25. října v pařížském Porte de Versailles. Hrát se bude na ploše 6000 metrů čtverečních. Organizátoři očekávají velkou podporu diváků - u hlavní herní arény je připravena tribuna pro 1500 fanoušků.