I s malou zbraní se dá hrát první liga

Hráči Virusu Opava si zajistili účast v nejvyšší soutěži.

Šipky nejsou jen zábavou k pivu, ale i regulérním sportem. A šipkaři Virusu Opava jsou tak dobří, že v následující sezoně budou házet první ligu. „Nad tím už je jen celorepubliková superliga. Tam se ovšem nepostupuje, ale o účast se bojuje na mistrovství republiky družstev,“ říká zakládající člen týmu Lukáš Uvíra. Letošní ročník barážových bojů byl ale trochu jiný. „Konečně zvítězil rozum a sjednotily se šipkařské svazy. Teď alespoň nebudeme mít tři různé mistry v jenom roce,“ pokračuje Uvíra.
V nultém ročníku byly na úrovni našeho kraje dvě šestnáctičlenné skupiny první ligy, ze kterých si účast zajistilo nejlepších třináct družstev a vítězové ze tří druhých lig. Opavský Virus skončil ve skupině B na sedmém místě a do barážového zápasu nastoupili jeho hráči proti Tornádu Kings Ostrava.
„Hrálo se na tři vítězné zápasy a my jsme nechtěli nic nechat náhodě. A vyhráli jsme 3:0,“ dodává Uvíra.

Druzí v početné konkurenci

Kromě účasti v první lize se mohou hráči DC Viru radovat ze druhého místa v šipkařském poháru. Na něm se sešlo šestasedmdesát týmů z první i druhé ligy. Opavské družstvo se ale prokousalo mezi tři nejlepší. „Utkal se každý s každým a hrálo se systémem prohra rovná se konec. Mezi nejlepšími třemi jsme se utkali s PC Café Šenov, které jsme dokázali porazit. Ve finále jsme ale podlehli klubu Rippery Ostrava, který bral první místo,“ komentuje Uvíra.
Tým existuje v Opavě už deset let a i v příští sezoně bude hrát v domácí základně v restauraci Krijcos.