Indie má opravdového milionáře z "chatrče"

Sušil Kumar v indické verzi soutěže Chcete být milionářem

Sušil Kumar v indické verzi soutěže Chcete být milionářem

(VIDEO) Milion dolarů vyhrál v indické verzi populární televizní soutěže Chcete být milionářem mladý kancelářský úředník, bydlící polorozpadlém domku v Biháru. Podle agentury Reuters je to poprvé, kdy si z pořadu uváděném indickým hercem Amitabhem Baččanem soutěžící odnesl takovou částku. Rodina Sušila Kumara si dosud nemohla dovolit televizi a sedmadvacetiletý Ind pořad sledoval od sousedů. Jeho vítězství podle agentury Reuters vyvolalo srovnání s příběhem oscarového filmu Milionář z chatrče.

Kumar pracuje jako operátor v úřadu ve východoindickém státu Bihár a měsíčně si vydělá kolem 6000 rupií. Z peněz za výhru chce nechat opravit dům a přestěhovat se do hlavního města Dillí, kde by chtěl po studiích působit ve státní správě. Po zdanění by měl dostat v přepočtu tři čtvrtě milionu dolarů.

„Náš dům se už skoro rozpadl a máme hodně půjček, které musíme splatit,“ uvedl. „Kdyby se ty peníze neobjevily, tak bych zestárl dřív, než bych to dal všechno do pořádku,“ řekl Reuters v telefonickém rozhovoru.

Kterak Sušil Kumar vyhrál milion dolarů

Film Milionář z chatrče vypráví o sirotkovi z indického slumu, který také zvítězil v televizní soutěži. Snímek v roce 2009 proměnil osm z deseti nominací na Oscara.