Jablotron se rozrůstá, v Jablonci staví novou skladovou halu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: e15/anna vackova

Výrobce zabezpečovacího zařízení Jablotron se rozrůstá, v Jablonci nad Nisou staví novou skladovou halu za desítky milionů korun. V současné době si firma pronajímá sklady v liberecké průmyslové zóně, která ale neodpovídá jejím potřebám, z toho důvodu se rozhodla vybudovat vlastní halu v jablonecké průmyslové zóně v Rýnovicích. Nový sklad nabídne víc prostoru ve 12metrových regálech, z Liberce by se tam měly sklady přesunout do konce července, řekl Vladimír Stanislav z Jablotronu.

Jablotron je ryze českou společností. Vznikl v roce 1990 a zaměřuje se na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. Z malé soukromé firmy se postupně rozrostl na holding, který dnes tvoří 18 firem a má i vlastní nadaci.

Skupina zaměstnává kolem 500 lidí a loni podle předběžných informací dosáhla rekordního obratu 2,5 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o zhruba deset procent. Největší firmou skupiny je Jablotron Alarms, který měl loni zakázky za 1,8 miliardy korun.

Prostorové rezervy

Nový sklad je určen právě pro Jablotron Alarms. Jablotron sice koupil zhruba 60 procent areálu bývalé Bižuterie v Jablonci U Přehrady, podle Stanislava ale není pro potřeby firmy vhodný.

Nová hala v Rýnovicích je podle Stanislava koncipována tak, aby měla rezervy pro další plánovaný růst výroby. Zatím by měla zaměstnat zhruba dvě desítky lidí. Sklad navíc stojí vedle nově budované spojnice z Jablonce na Liberec, kamiony se tak vyhnou centru Jablonce a rychleji se dostanou na dálnici. „V lokalitě Rýnovice máme i další pozemky, je to naše strategická rezerva,“ dodal Stanislav.